Verfkorf

Houtvezel-Vezelcement Sidings SCB

   SCB Sidings - Gevelplanken

- 50% op het volledige assortiment SCB !

OP is OP !

Canexel – Houtvezel planken : Hout van de bovenste plank

Houtvezel planken : 3660mm lang & 300mm ( 280mm zichtbaar ) hoog.

Duracolor/Colorplank – Vezelcement planken : De creative gevelplank

Vezelcement planken : 3660mm lang & 210mm ( 180mm zichtbaar ) hoog.

Canexel planken

 

Canexel – Houtvezelplank

 

Hout van de bovenste plank.

Canexel – gevelbekleding, in houtvezel met hoge densiteit, biedt de stevigheid en esthetiek van hout, maar zonder de natuurlijke onvolmaaktheden.
Het fabricageproces, zo’n 50 jaar geleden ontwikkeld, heeft tot doel een homogeen bouwmateriaal te vervaardigen, met constante en voorspelbare kwaliteiten, dat bovendien weerbestendig is.

De houtvezels worden bij een temperatuur van 220°C en hoge druk (3100 t/cm²) aan elkaar gebonden door natuurlijke bindmiddelen (lignine van het hout) en andere additieven (3% boenwas & 2% fenolhars). Bij het verlaten van de hydraulische persen hebben de panelen een densiteit van 920 kg/m² (dubbel zoveel als hout). Deze worden verzaagd en afgewerkt volgens de verschillende profielen. Voor een maximale duurzaamheid wordt de gevelbekleding in de fabriek behandeld met 4 lagen UV-bestendige acrylverf, in de oven afgebakken op 160°C.

Voor alle architecturale expressievormen.

Door zijn technische en esthetische kwaliteiten is de Canexel-gevelbekleding, bestemd voor zowel nieuwbouw als voor tenovatie is al zijn vormen : privé-woningen, appartementsgebouwen (zowel privé als sociaal), openbare gebouwen (scholen, sociale instellingen, vrijetijdsinfrastructuur,…) en tertiaire gebouwen (industrieel, commercieel, administratief,…).

Dit natuurlijk en getextureerd materiaal leent zich tot elke architecturale expressievorm en schenkt aan elke gevel een warme en gekleurde toets.
Uitgevoerd in een waaier van zowel effen kleuren als houttinten past het zich aan of gaat het zich juist onderscheiden in een zowel stedelijke als rurale omgeving.

Eenvoudige plaatsing.

Eenvoudig aan te brengen, in elke plaatsingsrichting, gaan de Canexel-gevelplanken gemakkelijk in harmonie staan met alle andere soorten gevelafwerkingen, zowel wat kleuren als materialen betreft.

Vooral bij renovatie is de Canexel-gevelbekleding de ideale oplossing welke esthetiek, thermisch comfort en onderhoudsarm materiaal combineert. Aangebracht op bestaande gevels op een geventileerd raamwerk, al dan niet met een thermische isolatie, geeft dit materiaal een nieuw cachet aan oude gebouwen bezet met pleister, in baksteen of met houten beplanking.

Het Canexel assortiment.

Het Canexel assortiment bestaat uit verschillende profielen met of zonder groef.
De gevelplanken worden geplaatst door overlapping of met een horizontale, verticale of diagonale verdekte bevestiging.
Verkrijgbaar in een gamma van effen kleuren en houttinten die hun oorspronkelijke glans door de jaren heen behouden.

 

Colorplank – Duracolor Vezelcement plank.

De creatieve gevelplank.

Het natuurlijke uitzicht van hout, de duurzaamheid van cement.

Colorplank-gevelbekleding, in asbestvrije vezelcement, combineerd het natuurlijke aspect van ceder in een meer dan 300 kleurschakeringen met een uitzonderlijke duurzaamheid.
Vezelcement bestaat uit een mengeling van silicium (45 tot 50%), cement (40 tot 45%), wapeningsvezels (3 tot 6%) en cellulosevezels ( 8 tot 10%).
De planken worden met een hogedrukstraal gezaagd uit platen van 3800 x 1400mm, vervaardigd op inox vormen, wat deze planken hun karakteristieke buitenaanzicht geeft. Vervolgens gaan de planken in een droogoven en dan in een autoclaaf, waar ze worden gestabiliseerd bij een vochtigheid van 5% tot 15%.
Na een oppervlaktebehandeling met acrylgrondverf, worden de planken behandeld met twee lagen watergedragen acrylverf op het zichtbare buitenoppervlak.

Kleurrijke toepassingen.

De Colorplank-gevelplanken zijn geschikt voor elk bouw- en renovatieproject : eengezinswoningen, private of sociale flatgebouwen, openbare gebouwen (onderwijs, sociale voorzieningen, vrijetijdsvoorzieningen,…), gebouwen voor de tertiaire sector (industrieel, commercieel, administratief,…).
Het Colorplank-assortiment beschikt over een uiteenlopende keuze aan profielen, afwerkingen en kleuren. Dit zorgt ervoor dat het Colorplank-assortiment een perfect uitgangspunt vormt voor achitecturale creativiteit waarin de Colorplank-gevelbekledingen worden gecombineerd met tal van traditionele buitenbekledingen.
Aangezien de Colorplank-gevelbekleding rechtstreeks wordt aangebracht op de bestaande ondergrond, op een geventileerd latwerk met of zonder isolatie, vormt zij een toekomstgerichte renovatieoplossing waarbij esthetiek, thermisch comfort en onderhoudsgemak hand in hand gaan.

Een grote keuze aan profielen en meer dan 300 kleuren !

Het Colorplank-assortiment biedt twee profielen die beschikbaar zijn in een houtvormige textuur. De planken zijn verkrijgbaar in meer dan 300 kleuren, maar ze kunnen ook voorgeschilderd worden aangeleverd, waarbij de laatste verflaag op de werf wordt aangebracht.