Verfkorf

Geoliede houten vloeren

Geschreven door Andy Delvaux op

Hout bezit veel eigenschappen die het geschikt maakt als vloerbedekking. Het is sterk, behoudt zijn vorm en is flexibel. Maar om deze eigenschappen en het mooie uitzicht te bewaren is het nodig het hout te verzorgen. De Verfschuur biedt u hiervoor de uitstekende producten aan van het Deense Woca. Klik op het logo voor het volledige aanbod te bekijken.

Nieuwe Vloeren

Alles begint met een goede voorbereiding. Houd rekening met volgende punten: 

  • Max. houtvochtigheid: 14% - Omgevingstemperatuur: 20°C - luchtvochtigheid: 50-60%
  • Aanbrengen op een geschuurd oppervlak ( max. p.100 à 120)
  • De vloer volledig bevochtigen met WOCA Intensiefreiniger (1/40) om nog meer stof weg te nemen en de poriën van het hout volledig te openen.

Pre-Colour is een voorkleuring ( beits) op waterbasis voor het behandelen van alle onbehandeld of pas geschuurd binnenhout, zoals vloeren, trappen, meubels en dergelijke, verkrijgbaar in wit, extra wit en grijs.
Tip: voorafgaande proef is aangeraden

Product info:

 Verpakking: 2.5 l

Verbruik: 8-10 m2/l afhankelijk van de houtsoort.

Verkrijgbaar in Wit, en Grijs


 


Bestaande vloer oliën
De natuurlijke oliën van WOCA Denmark versterken de structuur en kleur van het hout en zorgen voor een sterk en slijtvast oppervlak. De speciale samenstelling van de oliën zorgt er voor dat de vloer blijft "ademen". Een WOCA geoliede vloer is daarom veerkrachtig en duurzaam en behoudt zijn natuurlijke eigenschappen. WOCA olie wordt geleverd in diverse kleuren en varianten en is geschikt voor alle houtsoorten.

1. Masterolie wordt gebruikt als basisbehandeling van alle nieuwe onbehandelde, geschuurde of geloogde houten oppervlakken, zoals vloeren, trappen, panelen, deuren, meubilair, etc.
Masterolie Naturel wordt voornamelijk op donkere houtsoorten gebruikt en benadrukt de natuurlijke uitstraling van het hout terwijl bleke/ lichte houtsoorten vaak afgewerkt worden met Masterolie Wit, die de natuurlijke bleke/ lichte kleur behoudt.

Product info:

 

Verpakking: 1, 2.5 en 5 liter

Verbruik: 8-10 m2/l afhankelijk van de houtsoort.

Verkrijgbaar in Naturel en Wit

 

2. Colour Oil
Colour Oil wordt gebruikt als kleur –en basisbehandeling van nieuwe onbehandelde, geschuurde of voorbehandelde houten oppervlakken, zoals vloeren, trappen, panelen, deuren, meubilair, etc. In combinatie met voorbehandelingen zoals logen en Pre Colour ontstaan veel nieuwe kleurmogelijkheden. Tip: Doe vooraf een kleurtest.

Product info:

 

Verpakkingen: 1 en 2.5 liter - staaltjes 100ml

Verbruik: 8-10 m2/l afhankelijk van de houtsoort.

Verkrijgbaar in  Extra Wit (118), Wit (119)

 


Onderhoud
Preventieve Maatregelen Onder het motto ‘ beter voorkomen dan genezen’ begint het beschermen van uw vloer al bij de voordeur. Zorg ervoor dat er voldoende ‘schoonloopzone’ is, goede deurmatten houden al heel wat van de vervuiling tegen. Vuildeeltjes werken immers als schuurpapier en beschadigen zo onnodig de beschermende toplaag.

A. Met Olieconditioner
WOCA Olie Conditioner wordt gebruikt voor het behandelen en opfrissen van geoliede,UV-geoliede en met hardwax behandelde houten vloeren. WOCA Olie Conditioner ‘Naturel' wordt gebruikt voor naturel en gekleurd geoliede vloeren, en WOCA Olie Conditioner ‘Wit’ voor wit geoliede vloeren. WOCA Olie Conditioner combineert een efficiënte reiniging met een gelijktijdige oliebehandeling van het hout. De olie dringt diep in de poriën van het hout en vormt een matte beschermende laag.

Product info:
Verpakking: 250ml, 1 en 2.5 liter
Verbruik: 150 - 200m²/ liter
Verkrijgbaar in Naturel en Wit
 

B. Met Natuurzeep
WOCA Natuurzeep is een speciaal vervaardigde kwaliteitszeep, die dankzij zijn voedende eigenschappen de poriën in het hout dicht en beschermt tegen vuil en indringing van vloeistoffen. Natuurzeep is bijzonder geschikt voor vloeren, meubilair en tafelbladen. De olieachtige Natuurzeep vormt een beschermende film op het hout.
Product info:
Verpakking: 1, 2.5 en 5 liter
Verbruik: 320-400m³/ liter
Verkrijgbaar in Naturel en Wit
 

Eerdere berichten Recentere berichten


0 opmerkingen


Laat een opmerking

Welteverstaan, berichten moeten goedgekeurd worden eer ze gepubliceerd worden.